روش های تصفیه آب صنعتی

روش های تصفیه آب صنعتی

سیستم تصفیه آب صنعتی در صنایع مختلف از پرکاربرد ترین روش ها است. آب به عنوان ماده مهم در صنایع شناخته شد. اهمیت استفاده از دستگاه های تصفیه صنعتی برای بازیابی آب مهم و پر رنگ می شودو  در سراسر جهان یکی از مولفه های مهم در صنعت تولید و از مهم ترین عناصر در تولید صنعتی است. آب پاک برای همه افراد و صنایع حیاتی است. به دلیل کمبود آب قابل استفاده برای افراد و صنایع مختلف نیاز به روش هایی است که بتوان آب مورد نیاز صنایع مختلف را از منابع آب زیر زمینی تامین کرد.

با کاهش منابع آب و افزایش نیاز به منابع قابل استفاده در کشاورزی، گلخانه ها، کارخانجات، صنایع مختلف نیاز به تصفیه آب صنعتی زیاد شده است. با توجه به چالش اقتصادی و هزینه تصفیه آب صنعتی، صنایع نیاز به استفاده از دانش افراد با تجربه و خبره برای طراحی  تصفیه آب صنعتی  دارند. علاوه بر بهره مندی از آبی سالم و خالص، در هزینه های تصفیه آب صرفه جویی می شود. تصفیه آب صنعتی  با استفاده از روش های مختلف انجام می شود.

 

انواع روش های تصفیه آب صنعتی

 

Reverse Osmosis is the process of Osmosis in reverse.

 

روش سیستم تبادل یونی

در این روش ، تصفیه‌ آب بر مبنای استفاده از رزین‌های تبادل یونی استوار می‌باشد.سیستم های تبادل یونی در دو دسته کلی، سیستم‌های سختی‌گیر و سیستم های تولید آب فوق خالص وجود دارند. درسیستم‌های تبادل یونی جهت سختی‌گیری از رزین‌هایی استفاده می‌شود که قادر به حذف منیزیم و کلسیم از آب عبوری هستند که از آنها در پیش تصفیه آب سیستم‌های اسمز معکوس، پیش تصفیه‌ آب ورودی به بویلرها و به طور کلی جهت نرم‌سازی آب استفاده می گردد.

 

دسته دوم سیستم‌های تبادل یونی در تولید آب با خلوص بالا مورد استفاده قرار می‌گیرد، که با توجه به کیفیت آب ورودی پس ازسیستم تصفیه آب صنعتی RO و یا به طور مستقل جهت خالص‌سازی کامل آب مورد استفاده قرار می‌گیرند. این سیستم‌ها در صنایع آزمایشگاهی، صنایع پزشکی، تولید داروها و سرم‌ها، صنایع الکترونیکی، صنایع آرایشی و بهداشتی، کوره‌های القایی، صنایع باتری سازی، به طورکلی در کلیه صنایعی که نیازمند خلوص بالای آب هستند می‌توان از این سیستم استفاده نمود.

 

روش های میکرو فیلتراسیون، اولترا فیلتراسیون و نانوفیلتراسیون

تصفیه آب به روش فیلتراسیون شامل میکرو فیلتراسیون (MF)، نانو فیلتراسیون (NF) و اولترا فیلتراسیون (UF) است. این روش ها برای جداسازی مواد آلی استفاده می شود.

 

روش الکترودیونیزاسیون (EDI)

این روش ترکیبی از روش تبادل یونی و فیلتراسیون غشایی می باشد که خروجی آن آبی بدون املاح و دارای هدایت الکتریکی (EC) پایین است.

در سیستم EDI املاح موجود در آب از طریق تبادل یونی جدا می شوند. هر واحد EDI از تعدادی سلول تشکیل شده است که بین دو الکترود قرار گرفته اند.

تفاوت روش EDI با روش تبادل یونی این است که ممبران ها به صورت پیوسته با جریان برق احیا می شوند و دیگر نیازی به استفاده از مواد شیمیایی برای احیای ممبران نمی باشد.

 

 

 

روش الکترودیالیز معکوس(EDR)

کلمه Dialysis در لغت به معنی جدا کردن مواد از یک محلول می باشد و روش EDR در واقع بیانگر جدا کردن املاح از آب با استفاده از انرژی برق می‌‌باشد.
در این روش با استفاده از جریان برق DC و همچنین غشاهای آنیونی و کاتیونی، عملیات جداسازی املاح از آب صورت می ‌‌پذیرد.
کلمه Reverse در انتهای این روش بدین معنی می باشد که در اثر عبور آب از ممبرین ‌‌های سیستم، یکسری از املاح بر روی ممبرِین‌‌ ها رسوب می‌ نمایند.
در روش های سنتی که به ED معروف بود از تزریق اسید و آنتی اسکالانت و اسید سولفوریک برای جلوگیری از رسوب استفاده می ‌‌شد ولی در این روش به ازای حدوداً هر 15 دقیقه کار سیستم، پلاریته سیستم یا همان جای قطب‌‌های مثبت و منفی تعویض می‌‌گردد و املاح رسوب کرده بر روی سیستم از آن جدا می‌‌شوند.
نکته‌‌ ای که در مورد روش EDR قابل توجه می باشد این است که در هر مرحله از تصفیه تنها 50% از املاح می ‌‌تواند دفع گردد لذا برای رسیدن به خلوص بالاتر باید آب در چندین مرحله تصفیه شود.
روش EDR بیشتر برای تولید آب شرب در دنیا استفاده می شود.
از آنجایی که TDS مناسب آب شرب بین 100 تا 500 می‌‌باشد وTDSخروجی این روش بالاتر از100 می‌باشد، این روش بهترین روش تولید آب شرب در حجم‌‌ های بالا می باشد.
حداقل حجم آب تولیدی به روش EDR حدود 15 متر مکعب در شبانه روز می باشد.

 

 

تصفیه آب به روش (EDR (Electro dialysis Reverse

 

 

روش اسمزمعکوس (RO)

در یک عبارت کلی به حرکت جرم از یک محیط به محیط دیگر که بر اثر اختلاف  پتانسیل شیمیایی به وجود می آید فرایند اسمز می گویند. در فرآیند اسمز مایع از بخش محلول رقیق به سمت محلول غلیظ با عبور از یک غشا نیم تراوار حرکت می کند. بر همین اساس فرآیند اسمز معکوس (Reverse Osmosis) یا به اختصار سیستم RO نوعی تکنولوژی برای آب شیرین کن است که بر خلاف فرآیند اسمز با ایجاد یک فشار اسمزی بر روی محلول غلیظ ، محلول غلیظ تمایل دارد به سمت محلول رقیق حرکت کند.گروه صنعتی و تولیدی آوین گستر البرز به عنوان یکی از معتبرترین تولیدکننده های سیستم های آب شیرین کن از جمله سیستم هایNF ، سیستم هایMF ، سیستم ضد عفونی کننده(ازن ، UVو کلریناتور) و… در زمینه ساخت حرفه‌ای RO نیز با استفاده از بهترین قطعات و استاندرادهای بین المللی تولید آب تصفیه کن های صنعتی فعالیت می‌کند.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *