روش های شستشوی ممبران اسمزمعکوس
اسمزمعکوس ممبران ها نقش اصلی و مهم را در یک سیستم اسمز معکوسRO دارند. ممبران از چندین لایه نازک تشکیل گردیده است که به دور یک لوله به صورت صفحات جداگانه پیچیده شده اند.
آب خام ورودی به سیستم RO پس از عبور از ممبران ها و از دست دادن املاح و یون های محلول به صورت آب خالص خارج می گردد.با توجه به نقش مهم ممبران ها در دستگاه تصفیه آب صنعتی، باید که مقاومت بالایی در برابر عبور آب و مواد خورنده و دیگر املاح آب داشته باشند. ممبران اسمز معکوس لایه ای نازک است که اجازه عبور یون های خاصی را از غشا خود نمی دهد.اسمزمعکوس
جنس ممبران های امروزی پلی آمید است که دارای قابلیت حذف نمک بالاتر با مصرف انرژی کمتر را دارند. به دلیل قابلیت حذف یون های غیر محلول از محلول بدون تغییر فاز از این غشا جهت حذف نمک و TDS آب استفاده می شود.با گذشت زمان و عبور آب از ممبران ها، روزنه های ممبران ها به وسیله املاح آب بسته و ممبران ها توانایی اولیه جهت تصفیه و گرفتن املاح آب را ندارند که در این زمان باید نسبت به شستشوی ممبران های دستگاه RO با مواد شیمیایی احیا ممبران اقدام کرد.
اسمزمعکوس
تشخیص زمان شستشوی ممبران اسمز معکوس:
- زمانی که جریان ورودی 10 تا 15 درصد کاهش می یابد.
- زمانی که اختلاف فشار از 10 تا 15 درصد افزایش می یابد.
- زمانی که نمک ها بین 1 تا 2 درصد کاهش می یابد.
- مدت زمان قابل قبول برای شستشوی ممبران اسمز معکوس بین 3 تا 12 ماه است.اسمزمعکوس
روش شستشوی ممبران اسمز معکوس
CIP یکی از روش های شستشوی ممبران اسمز معکوس است که مخفف سه کلمه Cleaning in place بوده و به معنی شستشو در محل است. سیستم CIP یک روش شستشی سطوح داخلی لوله ها، مجراها، تجهیزات فرآوری، فیلتر ها و اتصالات مرتبط در کارخانجات است.
در این روش نیازی بر جداسازی بخش های دستگاه نیست. معمولا،انواع مختلفی از سیستم های CIP وجود دارد که میزان سود و اسید CIP آنها باهم تفاوت دارد.اما به طور کلی روش تمیزکردن ممبران اسمز معکوس به این شکل است.
- استفاده از آب با فشار بالا
- تمیز کردن با مواد قلیایی
- شستشو با آب
- تمیز کردن با مواد اسیدی
- آبکشی نهایی ممبران با آب سرد
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.